Nieuws

Tropische temperaturen dit weekend: wedstrijden gaan wel door!Komend weekend is volop zonnig. Er worden zomerse, bijna tropische temperaturen behaald. Wij krijgen van veel leden de vraag of de wedstrijden wel door gaan. Omdat we ons in

Lees meer >

Jouw Clubtribune

Van 18 tot en met 27 augustus 2017 strijden de Nederlandse hockeyheren en -dames in Amsterdam om de Europese titel tijdens de Rabo EuroHockey Championships 2017. Een topsportspektakel dat

Lees meer >

Onderzoek onder hockeyers en hockeyliefhebbers - doe mee!

Wat beweegt de hockeyer? Welke andere sporten vind je interessant? En hoe kijk je aan tegen de partners van de KNHB? De KNHB heeft een groot onderzoek opgezet om meer te weten te komen

Lees meer >

 

Agenda

Er zijn geen agendaitems

Van 0 tot 60 jaar

 
 • 1957: oprichting MHCU

  In 1934 is de oprichting van de Udense Hockey Club (U.H.C.) in ‘lunchroom Scheepens’ aan de Kerkstraat. In 1947 wordt de U.H.C. jammer genoeg opgeheven. Op 1 september 1957, onder aanvoering van Antoon Diks, Frans Hoefs en Jos van Oort wordt de Mixed Hockey Club Uden (M.H.C.U.) opgericht. Jaap Hoyng, ook bij de oprichtingsvergadering aanwezig en toentertijd tandarts in Uden, wordt benaderd en Jaap zal 25 jaar als bevlogen voorzitter de M.H.C.U. leiden.

 • 1972: bouw HCU paviljoen

  Op 2 maart 1972 komt de goedkeuring van de gemeente Uden voor de bouw van een nieuw paviljoen, waar men in de zomermaanden mee van start gaat. Architect Jacques Louwers sr. ontwikkelt het Paviljoen. Op 16 december 1972 is de feestelijke opening, verricht door burgemeester van Uden de heer G. Schampers tezamen met voorzitter Jaap Hoyng. Het schitterende eigen clubhuis wordt ingewijd met een receptie, een feestavond en een hockeytoernooi georganiseerd voor oud-leden en leden.

 • 2003: eerste waterveld

  In 2003 staat de renovatie van kunstgrasveld 1 op stapel. Ondertussen zit ons Heren 1 team behoorlijk in de lift, in april 2003 worden ze kampioen en promoveren ze naar de overgangsklasse! Nu Heren 1 team op dit niveau speelt, streeft men naar de aanleg van het eerste waterveld voor de HCU. Ondersteund door meerdere succesvolle acties worden de benodigde middelen bij elkaar gebracht om het eerste waterveld te realiseren. In september 2003 vindt de opening van het nieuwe eerste waterveld plaats.

 • 2014: nieuwe clubkleuren

  Jarenlang is het de meest gevoerde discussie op HCU geweest: de clubkleuren. Nadat de groene sokken al een tijdje verdwenen waren, ging in 2014 het roer dan eindelijk rigoureus om. De leden van HCU kozen met een grote meerderheid om het overgebleven geel met bruin in te wisselen voor het moderne en sportieve oranje Adidas tenue.

 • 2015: introductie HCU Academy

  De laatste jaren is HCU bezig met een enorme professionaliseringslag, op alle fronten. Eén van de eerste en belangrijkste stappen daartoe, is HCU Academy 2.0, dat in de zomerstop van 2015 is geïntroduceerd. Het doel? De beste jeugdopleiding van de regio worden en gestructureerd groeien naar een hoog niveau, zowel met de selectieteams als in de volledige breedte.

 • 2017: grootse ambities

  Gedurende het hele jubileumjaar viert HCU feest. Bovendien treed in 2017 het meerjarige masterplan in werking. Niet alleen wordt verwacht de grens van 1.000 leden te doorbreken, ook worden de voorbereidingen getroffen op een nóg moderner complex. Inclusief een vierde waterveld en een nieuw of verbouwd clubhuis. Natuurlijk vergeten we nooit waar we vandaan komen. Altijd zal HCU die fijne familieclub blijven, een warm thuis waar plaats is voor iedereen.

 • In de loop der jaren: internationals

  Tijdens 60 jaar HCU zijn er diverse internationals bij HCU opgeleid en betrokken geweest. Zo zijn wij hartstikke trots op onze internationals Dorette Ypenburg-Woltring, Eef van Erp, Paul Litjens, Daniëlle Koenen en Maartje Krekelaar.

Mede mogelijk gemaakt door
onze trouwe Sponsoren

Hoofdsponsoren

Adidas
Adidas

Adidas behoeft uiteraard geen introductie. Een wereldwijd bekend sportmerk dat een fantastische kwaliteit kent. In de jaren 70 was Adidas de sponsor van het Nederlands elftal. Vandaag de dag is Adidas onder andere sponsor van onze eigen heren 1 en dames 1. Deze teams worden door Adidas voorzien van hoogwaardig materiaal en komen hierdoor optimaal beslagen ten ijs. 

Bekijk de website

HR5
HR5

HR5 is hoofdsponsor van HCU en shirtsponsor van onze vaandelteams dames 1 en heren 1. HR5 is een HRM-kennispartner voor zowel mkb- als grotere ondernemingen en biedt een volledig HRM-dienstenpakket onder één dak. Voor efficiënt ondernemen en juist omgaan met je personeel.

 

 


Bekijk de website

Intersport Superstore Uden
Intersport Superstore Uden

Intersport Megastore Uden is hoofdsponsor van HCU. Dé sportspeciaalzaak met de grootste keuze in tal van sportartikelen. Intersport Megastore Uden beschikt over het grootste hockeyassortiment van Uden en omstreken en heeft volop kennis en vakmanschap in huis. Alle teams van HCU zijn aangekleed door Intersport Megastore Uden.
Bekijk de website

Rabobank
Rabobank

Rabobank Nederland is hoofdsponsor van de KNHB en Rabobank Uden Veghel is hoofdsponsor van HCU. Rabobank investeert structureel in de top en breedte van de hockeysport. De betrokkenheid en verbinding zie je terug in de shirtsponsoring van al onze jeugdteams. Al onze leden, van jong tot iets ouder, hebben een belangrijk aandeel in HCU. En in elkaar!
Bekijk de website